Mooncup

Kalíšek Mooncup se vyrábí v Anglii od roku 2002. Je to jeden z prvních kalíšků na trhu vyrobený z lékařského silikonu. Jeho výroba a samozřejmě i sám výrobek je ekologický a firma Mooncup Ltd. za to získala řadu významných ocenění a certifikátů. Kalíšek Mooncup má ve spodní části z vnějšku rýhy, které umožňují snažší uchopení a vyjmutí kalíšku. Oproti některým jiným kalíškům má kalíšek Mooncup větší horní okraj a lépe tak drží tvar při vyjímání a také se snadněji rozvine při zavádění. Na straně kalíšku jsou objemové rysky, pokud tedy chcete, víte jak silná je vaše menstruace.

Menstruační kalíšek a plavání

Přinášíme vám volný překlad článku z blogu Mooncup*, který jsme doplnili o naše poznámky a doporučení. Je pravdou, že mnoho z nás neskáče radostí, když se chystá na pláž či k vodě a zrovna dostane menstruaci. Mohu vlastně během menstruace plavat? Krátká odpověď zní: ano! Téma menstruace a plavání je zastřeno mnoha dezinformacemi, proto jsme se rozhodli si na některé z nich posvítit!

Zkušenosti s menstruačním kalíškem Mooncup

Přečtěte si zkušenosti našich zákaznic s menstruačním kalíškem Mooncup. Možná to bude ta pravá inspirace pro zakoupení tohoto kalíšku! Zkušenosti pochází z naší skupiny na facebooku Kališnice a z e-mailů, které nám píšete.

Menstruační kalíšek Mooncup

Kalíšek Mooncup se vyrábí v Anglii od roku 2002. Je to jeden z prvních kalíšků na trhu vyrobený z lékařského silikonu. Jeho výroba a samozřejmě i sám výrobek je ekologický a firma Mooncup Ltd. za to získala řadu významných ocenění a certifikátů.

S menstruačním kalíškem na cestách

Ilona Bittnerová cestovala po Čechách i po světě. Protože brala hormonální antikoncepci, často menstruaci vynechala či posunula, aby ji nemusela na cestách řešit. Ale jen do chvíle, kdy objevila menstruační kalíšek a jeho praktičnost pro cestování.