certifikace

Ne každá země zákonem přesně určuje, co může ve svém názvu nést slovo „přírodní“, "bio", "fairtrade" nebo třeba "vegan". Často pak dochází k podvedení zákazníka, který si s nadšením koupí výrobek s nápisem "přírodní" a předpokládá, že nejde o chemický koktejl. Ve skutečnosti se ale v mnoha případech složení nijak výrazně neliší od běžné kosmetiky či čistících přípravků. Z tohoto důvodu začaly vznikat certifikační společnosti, které pečlivě kontrolují a potvrzují to, co výrobci uvádějí. Více jsme se o nich a o výrobcích s certifikací rozepsali v následujících článcích.

Zdravotní nezávadnost

Mnoho žen si v souvislosti s kalíškem pokládá otázku, zda je používání bezpečné pro zdraví. Kdyby se ženy alespoň z poloviny tak urputně zamýšlely nad používáním jednorázových vložek a hlavně tamponů, došlo by pravděpodobně celkem rychle k velkým změnám. To se ale bohužel neděje, protože co používá většina žen a reklama říká, jak je to skvělé, to přeci skvělé je.

Vědecké studie potvrzují: menstruační kalíšek je bezpečný

Také patříte mezi ženy, které váhají s vyzkoušením menstruačního kalíšku, neboť si nejste jista jeho bezpečností z hlediska zdraví? Nyní si můžete oddychnout, vědecké studie z posledních let potvrzují, že menstruační kalíšek je bezpečný. Tyto závěry zcela korespondují s našimi dosavadními zkušenostmi. Proto můžeme s čistým svědomím napsat, že při dodržení základních hygienických doporučení je používání menstruačního kalíšku stejně bezpečné jako menstruačních vložek či tamponů.

Certifikace MADE SAFE

Firma Natracare, vyrábějící hygienické pomůcky pro menstruaci a potřeby pro ženy v období šestinedělí, se nově pyšní oceněním MADE SAFE. Co tato certifikace znamená a zaručuje?

Certifikace a ocenění výrobků - kosmetika a drogerie

V našem e-shopu si můžete vybrat z několika značek kosmetiky a drogerie. Výrobky těchto značek mají řadu různých certifikací dokládajících, zda se jedná opravdu o přírodní kosmetiku, zda kosmetika nebyla testována na zvířatech, zda je vhodná pro vegany... Jednotlivé certifikace si představíme v tomto abecedním přehledu.

Certifikace a ocenění výrobků - menstruační kalíšky

Stejně jako jiné produkty, i menstruační kalíšky mají řadu certifikátů a ocenění. Podle nich můžete zjistit, zda je kalíšek vyroben z materiálu, který zaručuje zdravotní nezávadnost, ale také to, za jakých podmínek a kde byl vyroben. U jednotlivých certifikací vypsaných níže, jsou vždy menstruační kalíšky, které je mají, uvedeny v závorce.

Certifikace a ocenění výrobků

Ne každá země zákonem přesně určuje, co může ve svém názvu nést slovo „přírodní“, "bio", "fairtrade" nebo třeba "vegan". Často pak dochází k podvedení zákazníka, který si s nadšením koupí výrobek s nápisem "přírodní" a předpokládá, že nejde o chemický koktejl. Ve skutečnosti se ale v mnoha případech složení nijak výrazně neliší od běžné kosmetiky či čistících přípravků. Z tohoto důvodu začaly vznikat certifikační společnosti, které pečlivě kontrolují a potvrzují to, co výrobci uvádějí.

Certifikace podle ISO 13485

Menstruační kalíšky nejsou v Evropě zařazeny mezi zdravotnické prostředky. Díky tomu není potřebné velké množství certifikací a je snadné dovézt a prodávat i levné výrobky z Číny. Mnoho výrobců ale kvalitu svých produktů dokládá nejenom reklamními tvrzeními, ale také certifikací pro zdravotnické prostředky. Oba kalíšky, které dovážíme z Ameriky, tuto certifikaci mají. A přísné podmínky této certifikace splnily i některé evropské značky.

Informace o materiálu a výrobě kalíšků Me Luna

Některé ženy se ptají, zda jsou kalíšky vyrobené z TPE - Me Luna, Masmi či Silky Cup - zdravotně nezávadné stejně jako kalíšky vyrobené z lékařského silikonu. Proto bychom vám rádi poskytli komplexní informace o materiálu, který je pro výrobu kalíšků Me Luna používán.