menstruační plavky

Menstruační plavky fungují na podobném principu jako menstruační kalhotky: jsou nepropustné, ale prodyšné. Vlhkost pohltí dovnitř, neprotékají a nezanechávají nikde obtisky. Menstruační plavky jsou tenčí a rychleji schnou. Na rozdíl od kalhotek si neporadí se silnou menstruací, ale nabízejí vám pohodlí a jistotu při slabé menstruaci, během špinění, při inkontinenci a podobně. Takže si nemusíte brát tampon či kalíšek a čas u vody, na pláži nebo u bazénu je o dost bezstarostnější.

Jak do vody s menstruací?

Mít menstruaci, když je čas letních radostí u vody, není zrovna něco, o čem by ženy a dívky snily. Naštěstí v dnešní době se nabízí spousta šikovných hygienických pomůcek, s kterými se dá zvládnout i dovolená u moře či lekce plavání "ve špatném termínu". Seznamte se s výhodami bio tamponů, menstruačních kalíšků a menstruačních plavek.

Plavání během menstruace

Koupání během menstruace? "To snad ne, to ses zbláznila. To nejde, protože... To se nesmí, protože..." Připomíná vám to něco? Nebo si dokonce myslíte, že plavání a koupání během menstruace je opravdu nevhodné či zakázané? Představíme vám několik mýtů, které ohledně tohoto tématu ve společnosti kolují, a na závěr vyzpovídáme i gynekologa.

Menstruační plavky WUKA

Britská značka WUKA může zpříjemnit dovolenou i vám. Vyrábí menstruační plavky, savé a zároveň nepropustné a voděodolné. Můžete se tedy koupat i během menstruace - a bez tamponu či kalíšku. Plavky jsou unikátní i tím, že jsou tak tenké, že se dají nosit pod vaše oblíbené plavky. Jak plavky WUKA fungují a jakou s nimi mají zkušenost mladé slečny, se dočtete v tomto článku.

Menstruační kalhotky a plavky WUKA

WUKA. Wake Up Kick Ass - prober se a tomu, co tě při menstruaci omezuje, nakopej ...! Představujeme vám první britskou značku menstruačního nepropustného prádla se silným příběhem, který sahá až do Nepálu. Přáním značky WUKA je co největší dostupnost udržitelných menstruačních pomůcek a snížení uhlíkové stopy, kterou každá z nás zanechává. WUKA vyrábí menstruační kalhotky i menstruační plavky.

Cesta od kalíšku k menstruačním plavkám

Znáte to, ať člověk plánuje dovolenou sebelépe, menstruace se na ní vždy dostaví. Když jste ale vybavená, nemůže vám to zkazit náladu. Konzultantka Petra Cihlářová popsala svoji zkušenost s menstruačními plavkami Modibodi, se kterými sklízela na dovolené nejeden kompliment. Plavky zabodovaly po všech stránkách.

Menstruační plavky Modibodi nově nabízí veselé barvy a vzory

A je to tu zase. Termín dovolené u moře se vám v kalendáři přesně potkal s termínem vaší menstruace. Přemýšlíte, co s tím. Změnit termín dovolené? Pokusit se oddálit menstruaci? S tampony jste se už dávno rozloučila, takže koupání na veřejnosti během vašich dnů nepřipadá v úvahu. Ne tak docela. Řešení má australská značka Modibodi se svou kolekcí menstruačních plavek. Nově je navíc pořídíte v hravých barvách.

Tipy: jak používat menstruační plavky

Menstruační plavky jsou v Česku velkou novinkou. Ani na světovém trhu nejsou dlouho, v Austrálii, kde je značka Modibodi doma, je s nadšením testují od roku 2017. Mnohým ženám se nechce věřit, že to vážně funguje. Že to není jen na opalování. Že v tom jde i plavat a koupat se. Pojďme si o menstruačních plavkách říct víc.

K vodě už nemusíte jen s tamponem nebo kalíškem. Jak fungují menstruační plavky?

Menstruační plavky? Zní to trochu bláznivě, v každém případě však převratně. Vždyť plavání v době menstruace máme všechny spojené s nutností použít tampon. Případně kalíšek nebo menstruační houbičku. Ženy, které nemají rády pomůcky, co se zavádí dovnitř, pak měly ve svých dnech s koupáním utrum. Menstruační plavky by to mohly pohodově vyřešit. Pojďte se s nimi seznámit.